Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Φύκια τα αντι - ρυτιδικά

Τα ιχνοστοιχεία, τα μέταλλα, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες αποτελούν τα βασικά συστατικά των πράσινων αυτών κατοίκων του βυθού της θάλασσας. Και αν η παρουσία τους στα γαλαζοπράσινα νερά θεωρείται συνήθως άκρως ενοχλητική, η ευεργετική τους δράση είναι αναμφισβήτητη κι επιστημονικά τεκμηριωμένη.

Σε ό,τι αφορά την επιδερμίδα, τον «καθρέφτη» της υγείας μας, τα φύκια την ενυδατώνουν, την προστατεύουν από φλεγμονές, προφυλάσσουν από ελεύθερες ρίζες και καθυστερούν την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων. Γι' αυτό το λόγο εδώ και χρόνια τα φύκια αποτελούν το βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα αντιγήρανσης και σε κέντρα θαλασσοθεραπείας κυρίως για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, ενώ η ιατρική μελετά τη δράση τους κι ενάντια σε κάποιες μορφές καρκίνου.

Μάλιστα, οι λαοί πολλών ασιατικών χωρών έχουν εκτιμήσει και τη θρεπτική αξία των φυκιών εντάσσοντάς τα στη διατροφή τους.Στο βυθό της θάλασσας φύονται περισσότερα από 20.000 είδη φυκιών, τα οποία απαντώνται σε τέσσερις βασικούς χρωματισμούς. Τα πράσινα φύκια διεγείρουν την οξυγόνωση των κυττάρων λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε ιώδιο. Τα κόκκινα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Τα μπλε φύκια είναι διάσημα για τις αναζωογονητικές τους ιδιότητες χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε σίδηρο, ψευδάργυρο, αμινοξέα, χλωροφύλλη, λιπαρά οξέα και β-καροτένιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τη γνώμη σας ! Θα δημοσιευτεί αν δεν έχει υβριστικά ή διαφημιστικά σχόλια...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...