Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Η πίεση σκοτώνει τα µοντέλα

Ο Τοµ Νικόν έβαλε τέλος στη ζωή του στα 22 του χρόνια
Νέα ερωτήµατα για τον κόσµο της µόδας εγείρει η αυτοκτονία ενός νεαρού µοντέλου από τη Γαλλία, στο Μιλάνο. «Αυτός ο κόσµος», δήλωσε ο Τζόρτζιο Αρµάνι, «συνδέεται υπερβολικά µε τη νεότητα και κάνει πολλά παιδιά να νοµίζουν πως η ζωή τελειώνει στα 22».Ο 22 ετών Τοµ Νικόν είχε συνεργασθεί µε πολύ γνωστούς οίκους: Louis Vuitton, Βurberry, Ηugo Βoss...
Στην Εβδοµάδα Μόδας του Μιλάνου επρόκειτο να παρουσιάσει στην πασαρέλα νέες δηµιουργίες της Ντονατέλα Βερσάτσε – µόλις είχε επιστρέψει από την πρόβα στο διαµέρισµά του όταν έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο. Η αστυνοµία εξετάζει πληροφορίες σύµφωνα µε τις οποίες ο Νικόν είχε πρόσφατα χωρίσει από τη φίλη του και είχε πέσει σε κατάθλιψη. Η Βερσάτσε, η οποία τον είδε στην πρόβα της Παρασκευής, δήλωσε πως ήταν λιγότερο οµιλητικός από ό,τι συνήθως. «Ποιος ξέρει αν αυτό ήταν ένα σηµάδι που θα έπρεπε, ως γυναίκα και µητέρα, να έχω “πιάσει”;» αναρωτήθηκε.
Από τις αρχές του χρόνου, ο λαµπερός κόσµος της µόδας έχει επανειληµµένως σκοτεινιάσει.
Τον περασµένο µήνα επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή της στο Παρίσι η 30χρονη Νοεµί Λενουάρ, µοντέλο των Μarks & Spencer.
Τον Απρίλιο βρέθηκαν νεκρά δύο µοντέλα, η 24χρονη αµερικανίδα Αµπροζ Ολσεν και η κολοµβιανή Λίνα Μαρουλάντα. Τον Νοέµβριο, η 20χρονη Νοτιοκορεάτισσα Νταούλ Κιµ έγραψε στο µπλογκ της πως ήταν «θυµωµένη, αποκαρδιωµένη, υπερβολικά κουρασµένη» και αµέσως µετά κρεµάστηκε. Την ίδια µέθοδο επέλεξε για να δώσει τέλος στη ζωή του και ο βρετανός σχεδιαστής Αλεξάντερ Μακουίν τον Φεβρουάριο, παραµονή της κηδείας της µητέρας του. Τυχαίο; Ή µήπως ο όρος «θύµατα της µόδας»(fashion victims) τείνει να αποκτήσει διαφορετικό νόηµα;
«Ολων των ειδών οι άνθρωποι αυτοκτονούν» δήλωσε ο 21χρονος Τοµ, συνάδελφος του Τοµ Νικόν, στην ιταλική εφηµερίδα «Corriere della Sera». «Απλώς όταν συµβαίνει σε εµάς, προσελκύει δηµοσιότητα». Σε µια ιστοσελίδα αφιερωµένη στη µόδα, ένα ανώνυµο µοντέλο καταθέτει τη δική του άποψη: «Η πίεση σε αυτή τη δουλειά είναι µεγάλη, για τις γυναίκες ακόµα περισσότερο από ό,τι για τους άνδρες. Πηγαίνεις στο κάστινγκ και ο υπεύθυνος σου ρίχνει µια µατιά και σε διώχνει. Περνάς ολόκληρη τη ζωή σου να αναρωτιέσαι τι δεν πάει καλά µε εσένα, γιατί δεν πήρες αυτή ή την άλλη δουλειά».
«Η ζωή είναι ωραία»
«Πρέπει να κάνουµε τους νέους να καταλάβουν πως η ζωή είναι όµορφη και µετά τα 23» επισήµανε ο γνωστός ιταλός µόδιστρος Τζόρτζιο Αρµάνι. «Πάντα θα υπάρχουν απογοητεύσεις, και στην αγάπη και παντού, αλλά πρέπει να αντιµετωπίζονται χωρίς να καταλήγουν οι ζωές σε τραγωδίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τη γνώμη σας ! Θα δημοσιευτεί αν δεν έχει υβριστικά ή διαφημιστικά σχόλια...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...