Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Η Κάρλα πολεμά το AIDS!

Με αυστηρό κουστούμι, μαύρα γυαλιά και τηρώντας το πρωτόκολλο εμφανίστηκε η Κάρλα Μπρούνι στην έναρξη της εκστρατείας που διοργανώνει το Παγκόσμιο Ταμείο για την καταπολέμηση του AIDS. Ως πρέσβειρά του, η πρώτη κυρία της Γαλλίας μίλησε για τον ιό λέγοντας ότι πρέπει να σταματήσουν να γεννιούνται επιτέλους παιδιά ήδη μολυσμένα. Στο πλευρό της σε αυτή της την προσπάθεια βρίσκονται μεγάλα ονόματα της μόδας, όπως ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ και ο Πιερ Καρντέν, παλιοί της γνώριμοι από την εποχή που η πρώτη κυρία συνεργαζόταν μαζί τους, αλλά και ο διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου, Μισέλ Καζάτσκιν.

Κάθε χρόνο περίπου χίλια παιδιά γεννιούνται με AIDS έχοντας μολυνθεί από τη μητέρα τους. Μόνο το 45% των οροθετικών γυναικών ακολουθούν θεραπείες, ενώ τα μολυσμένα βρέφη χωρίς θεραπεία ζουν κατά μέσο όρο μόλις δύο χρόνια. Αν και τα περιστατικά έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια σε αναπτυγμένες χώρες, στις αναπτυσσόμενες ο ιός γίνεται αιτία θανάτου για 400.000 μωρά ετησίως. Στόχος της εκστρατείας «Born HIV Free» είναι να δώσει τέλος σε αυτή την κατάσταση. Εκτός από το AIDS, στόχος του Παγκόσμιου Ταμείου είναι η ελονοσία και η φυματίωση.

Μέχρι το 2015 οι αρμόδιοι επιθυμούν το πρόβλημα να έχει αντιμετωπιστεί. Αυτό θα γίνει αν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το ποσό των δεκαεννέα δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτείται. Για να συγκεντρωθεί όμως αυτό το ποσό, το Παγκόσμιο Ταμείο ζητεί μέσω της εκστρατείας την υποστήριξη του κόσμου - όχι οικονομικά όμως, μια και τα χρήματα δίνονται από κράτη. Αν όμως συγκεντρωθούν υπογραφές από το κοινό, στη συνάντηση που θα γίνει στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο οι χώρες θα πιεστούν να διαθέσουν κονδύλια. Για να υπογράψει κάποιος, αρκεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα www.bornhivfree.org.

Εναλλακτικά, υπάρχει η ίδια δυνατότητα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, ενώ υπάρχουν και βίντεο της εκστρατείας στο YouTube. Σε ένα από αυτά μάλιστα μιλά και η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ζωή είναι τόσο όμορφη που δεν χρειάζεται να την καταστρέφουμε πριν καν αρχίσει!»


ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΚΟΥΡΑ

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τη γνώμη σας ! Θα δημοσιευτεί αν δεν έχει υβριστικά ή διαφημιστικά σχόλια...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...