Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η Miss Teen America είναι Ελληνίδα


Η Ελληνίδα Ελεάνα Φραγκέδη που κέρδισε τον τίτλο της πιο όμορφης έφηβης της Αμερικής τον Απρίλιο του 2012 μιλά για την αγάπη της στις ελληνικές παραδόσεις με τις οποίες μεγάλωσε.

"Όλη μου η ζωή διαμορφώθηκε πάνω στην ελληνική κουλτούρα. Το Πάσχα είναι η αγαπημένη μου γιορτή. Μου αρέσει να φτιάχνω τσουρέκι και να τσιμπάω από το αρνάκι στη σούβλα" λέει γελώντας στην "Real Life". Αν και για την ίδια το απόλυτο "ελληνικό τρίπτυχο" που τη χαρακτηρίζει, όπως λέει είναι: "οι παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς μου, η έννοια της οικογένειας και το έντονο πάθος που έχω για τη ζωή".

Πέρα από τις παραδόσεις των γιορτών, η Ελεάνα συμμετέχει στην ελληνική κοινότητα της Φλόριντα, όπου γεννήθηκε και ζει, και παράλληλα είναι ενεργό μέλος στον χορευτικό σύλλογο "Λεβεντιά", όπου έμαθε τους πρώτους ελληνικούς χορούς. Επίσης, είναι μέλος στο GOYA (Greek Orthodox Youth Association). "Είμαι περήφανη για την ελληνική μου ταυτότητα και έχω σκοπό να συνεχίσω αυτές τις παραδόσεις μετέπειτα στη δική μου οικογένεια" λέει με σιγουριά.

Η Ελληνίδα Miss Teen America σε μία εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα για να τρέξει στον επετειακό 30ό Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχω στον Μαραθώνιο. Ως Ελληνίδα του εξωτερικού, νιώθω μεγάλη χαρά και θέλω να προσφέρω στην πατρίδα μου με τον οποιονδήποτε θετικό τρόπο. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να συνδεθώ με την ιστορία της χώρας μου" δηλώνει στην "Real Life".
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...