Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Χείλη για φίλημα

Μέχρι τα 20 η περιοχή γύρω από τα χείλη μας είναι σφριγηλή. Στη συνέχεια δύο βασικές πρωτεΐνες, το κολλαγόνο και η ελαστίνη, μειώνονται σταδιακά. Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για το σφιχτό δέρμα, την υγρασία και την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Η ελαστίνη βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Καθώς λοιπόν αυτές οι δύο πρωτεΐνες μειώνονται, το σχήμα των χειλιών αλλάζει και κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Λύση: Αντιγηραντική περιποίηση
Οι κρέμες με αντιγηραντική και συσφικτική δράση είναι απαραίτητες. Υπάρχουν πλέον πολλές εξειδικευμένες θεραπείες και φόρμουλες που δρουν στοχευμένα και βελτιώνουν αισθητά την όψη των λεπτών γραμμών, αρκεί τα προϊόντα να εφαρμόζονται πρωί και βράδυ, κάθε μέρα. Ειδικότερα, συνθέσεις που ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου μπορούν να κάνουν θαύματα σε περιπτώσεις έντονων ρυτίδων.

Φταίχτης ήλιος
Η επίδραση του φωτός είναι πολύ έντονη στη δημιουργία ρυτίδων. Οι ακτίνες UVA φτάνουν στη βαθύτερη στιβάδα της επιδερμίδας και καταστρέφουν το κολλαγόνο. Οι ακτίνες UVB, που δρουν πιο επιφανειακά, πλήττουν τα κύτταρα που δεν προστατεύονται από κρέμες με αντηλιακό φίλτρο.

Λύση: Αντηλιακή φροντίδα
Οσο απαραίτητη είναι η αντηλιακή κρέμα για το πρόσωπο, άλλο τόσο είναι και για την περιοχή των χειλιών. Ενισχύστε την καθημερινή φροντίδα σας με ειδικές κρέμες για την περιοχή και θρεπτικά balm, κραγιόν και λιπγκλός, όλα με δείκτη αντηλιακής προστασίας.

Το κάπνισμα βλάπτει

Οι κάθετες ρυτίδες στο επάνω χείλος (περιστοματικές) είναι ευρέως γνωστές ως ρυτίδες των καπνιστών. Γιατί; Διότι η συχνή και επαναλαμβανόμενη κίνηση που κάνουν τα χείλη κατά τη διάρκεια του καπνίσματος προκαλεί την εμφάνιση των λεπτών γραμμών από πολύ νωρίς.

Λύση: Τσιγάρο τέλος!
Η μόνη λύση για να αποφύγετε τις συγκεκριμένες ρυτίδες είναι να κόψετε το κάπνισμα.

Κακές συνήθειες
Η αποτρίχωση με κερί πάνω από την περιοχή των χειλιών προκαλεί αρχικά χαλάρωση και κατόπιν εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Την υγιή όψη της περιοχής επιβαρύνει και ο ελλιπής καθαρισμός από το μέικαπ ή το κραγιόν.

Λύση: Καλές συνήθειες
Η λύση στην πρώτη περίπτωση είναι να κάνετε μόνιμη αποτρίχωση με λέιζερ -η οποία είναι πολύ αποτελεσματική- ή να ξανοίξετε χρωματικά τα σημεία στα οποία η τριχοφυία είναι ορατή. Στη δεύτερη περίπτωση το σωστό ντεμακιγιάζ και η απολέπιση γύρω από την περιοχή των χειλιών είναι σωτήριες λύσεις. Ετσι αφαιρούνται νεκρά κύτταρα και ρύποι. Επιπλέον, με αυτούς τους τρόπους απαλύνεται η όψη των ρυτίδων και οι αντιγηραντικές κρέμες βοηθούνται να δράσουν πιο αποτελεσματικά.
-Κορίνα Βρούσια ' - ΓΥΝΑΙΚΑ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...